Kulit yang berminyak: lengkap panduan bagaimana untuk mengurus itu

Air yang tinggi secara semulajadi melindungi kulit dan membantu mencegah tanda-tanda penuaan. Banyak wanita, tapi dia mengalami berlebihan mengasingkan pengeluaran, dan menyiksa mereka dengan apa-apa kandungan lemak. Dalam artikel anda akan menggambarkan bagaimana kulit yang berminyak muncul, bagaimana untuk menjaga dan apa ubat untuk digunakan.

Bagaimana kulit yang berminyak dapat dilihat?
Di samping itu, yang jelas gejala yang berlebihan mengasingkan mempunyai kulit yang berminyak banyak petunjuk lain. Yang pertama adalah liang di T-zone (sekitar hidung, dagu dan dahi). Ini adalah hasil dari beban melalui liang yang berlebihan minyak ditolak.

Tanda lain kulit berminyak jerawat dan bintik hitam. Ketika bintik hitam adalah hasil sesak liang, hitam bodkám yang berlaku pada rambut akar, membawa berlebihan mengasingkan kontak dengan udara. Mengasingkan (kulit minyak) ketika zoxiduje dan perubahan warna hitam.

Berkilat kulit dan mengasingkan cetakan di telepon juga tanda kulit yang berminyak. Seperti untuk makeup, lemak (salah pilih) makeup sering “slip” – hanya berdiri di mana anda meletakkan ia di pagi hari.

Kau tahu, kau satu-symptónov? Baca untuk mencari tahu bagaimana tentang kulit anda peduli!

1. Pembersihan
Kulit yang berminyak keperluan, pertama sekali, untuk menghilangkan beban liang. Bersih dua kali sehari (tidak lebih!) dan yang ideal ubat itu tidak berisi alkohol atau aseton. Walaupun bahan-bahan tersebut kering kulit, melegakan ia tidak hanya dari minyak berlebihan, tapi juga dari mana-mana minyak – yang, bagaimanapun, adalah perlu untuk kulit, karena ia melindungi terhadap bakteria.

Sesuai, oleh itu, pembersihan gel dan krim, tidak mydiel. Teh adalah disarankan di acara itu yang bersama-sama dengan warna kuning muda kulit anda telah serangan jerawat – jaga dan menonton jika tidak ada reaksi alergi.

Untuk mengelakkan lagi iritasi, kami menyarankan anda tidak mencuci muka anda dengan hangat tapi tidak panas air. Juga, selalu menggunakan handuk bersih (setiap hari!) bahawa anda tidak memindahkan sel-sel kulit, bakteria dan mayat čisiacich persediaan dari hari sebelumnya untuk kulit yang bersih.

Kami nasihat – kami cadangkan yang ini pembersihan busa untuk kulit berminyak yang membersihkan tanpa pengeringan dan mengandungi tidak ada sabun. Di samping itu, bergelut dengan nedokonalostiam!

2. Penghidratan
Kulit yang berminyak keperluan pelembab! Anda boleh mempunyai berminyak dan pada masa yang sama kering kulit, jadi pasti tidak pengabaian langkah ini. Dari farmasi yang kau cadangkan krim zmatňujúce, yang telah hydratujúce kesan (sebagai contoh, mengandungi garis rambut asam). Dari alam bahan melembabkan Shea, yang anda pertama rastopite antara jari-jari dan memohon untuk kulit lembap, dan anehnya baik untuk kulit yang berminyak dan minyak mawar.

Kerana untuk fakta bahawa kulit lembap, tidak menghasilkan begitu banyak air yang tinggi. Mengetahui kulit anda, itu adalah tentang hal itu, diurus dengan baik, dan ia akan odvďačí.

Kami nasihat-untuk yang lembut tetapi berkesan penghidratan cuba skrášľujúcu penjagaan 24 jam yang kulit nezaťačí dan membantu dalam memerangi ketidaksempurnaan yang berminyak kulit untuk menemani mereka.

3. Mengelupas
Setiap kulit harus menghilangkan sel-sel yang mati. Untuk kulit yang berminyak anda harus berhati-hati bahawa anda kulit terlalu nerozdráždili. Penggunaan yang sangat lembut scrub yang mengandungi minyak asli (sebagai contoh, minyak aprikot sempurna melembabkan dan prevonia kulit) seminggu sekali. Untuk menggali, anda boleh ekologickejšom penyelesaian dan membeli peelingovú sarung tangan kau satu hari seminggu umyjete krim muka anda biasanya digunakan.

Kami nasihat-mencari scrub yang telah tahan lama kesan zmňňujúci? Ini exfolia? ná topeng membantu untuk mengurangkan kecacatan kecil dan mengandungi kaolin, yang menyerap berlebihan air yang tinggi.

4. Dalam penjagaan
Face, toniká dan serum yang baik dikerahkan dan kesan mereka telah terbukti beberapa kali. Bagaimanapun, kita tidak ingin kulit yang berminyak untuk memakai banyak produk – jadi, pilih dengan bijak.

Tanah liat masker membersihkan dan bertindak seperti magnet untuk kekotoran yang menyumbat liang. Anda boleh membeli lurus tanah liat yang zmiešate dengan air dan oleh itu membuat pes yang nanesiete pada kulit dan biarkan kering. Kering dengan air panas dan handuk wajah-satunya tempat (tidak geseran). Itu adalah disarankan untuk menggunakan topeng 1-2 kali seminggu. Untuk digunakan lagi, anda boleh menggunakan teh hijau bukan air, yang telah anti radang.

Kami-jika anda mengambil berat tentang ketat dan kulit merah selepas menggunakan topeng biasa, cuba ini menenangkan topeng pleťovú, yang mengembalikan kulit keselesaan.

Bahkan kulit yang berminyak boleh dirawat dengan bahan-bahan yang asli
Aloe Vera telah hampir kesan ajaib dan boleh digunakan untuk apapun. Memohon gel terus dicetak dari tumbuh-tumbuhan untuk kulit dan biarkan kering. Bilas wajah anda dengan air panas dan menggunakan pelembap harian anda (atau dipanggil Shea).

Selain aloe Vera, kau juga boleh mendapatkan buah-buahan dan sayuran yang sempit liang: timun dan jus lemon (dicairkan dengan air untuk mengelakkan iritasi) – pembantu yang dapat ditemukan di setiap peti sejuk.