Mari selamat tinggal kering dan kulit gatal

Off, kering, jengkel, bersisik-jika sifat-sifat ini sedang duduk pada kulit anda, ia adalah lebih daripada mungkin kau tergolong dalam kumpulan wanita yang mengalami kering kulit dengan kecenderungan untuk kepekaan.

Dengan jenis kulit yang sesuai untuk banyak wanita (orang-orang yang tidak terkecuali), ia memerlukan penjagaan yang sempurna dan rawatan, karena kulit kering dan jengkel adalah berbelah atau bantuan kami, makeup, sebaliknya, penyakit kulit ini masih boleh menjadi terkenal , dan itu adalah kita, tuan-tuan sekalian, kecantikan benar-benar tidak menyumbang.

Dan kering kulit telah menjadi apa-apa untuk sesuatu, ia adalah masalah yang tidak menyenangkan, tetapi larut. Sedikit disiplin, penjagaan sesuai kosmetik dan cara untuk vlá? Moden, kulit yang halus akan dibantu.

Apa yang menyebabkan kulit kering?
Pertama-tama, ia adalah pengeluaran rendah kelenjar minyak dan berkaitan kehilangan kelembapan. Sel-sel kulit kehilangan genggaman mereka dan lebih banyak air menguap dari kulit.

Di samping itu, kulit kering, menjadi lebih sensitif, kerana ia adalah lebih mudah untuk menembus rangsangan. Untuk mencegah pembentukan kering kulit, kita akan dapat, jika kita menghindari tertentu tabiat dan akan memenuhi anda di sofa.

Kejuaraan dalam memerangi kering kulit menyokong kelembapan mode, yang memberitahu kita banyak, banyak minum, dan terutama air bersih. Cuba sekurang-kurangnya satu bulan untuk benar-benar jujur mematuhi rejim minum, dan lihat apa yang ia lakukan dengan kulit anda (editor ibu dan aku diperiksa dan menyarankan).

Nezdravú makanan berlemak pasti dari diet anda, tidak termasuk, bukan hanya karena kulit, dan menambah lebih banyak sayur-sayuran, buah-buahan, kacang, menanam benih dan ikan yang mengandungi asid lemak.

Vláčnej dan hebkej kulit tidak ingin merokok di semua, yang dipompa keluar dari jaringan cair, yang segera memberi kesan kulit, yang lain neprajníkmi kami kulit dingin, terlalu banyak cahaya matahari dan beberapa kecantikan seperti buah-buahan mengelupas Aha asid.

Kering dan kulit sensitif memerlukan penjagaan tambahan
Pertama-tama, ia adalah perlu untuk fokus pada pemilihan sesuai kosmetik, yang khas untuk jenis kulit kita. Semasa kering dan sensitif kita harus membuat ubat-ubatan yang premasujujú kulit, menyuburkan dan tumbuh semula.

Disarankan kosmetik dari satu siri, terlalu banyak kombinasi tidak dibayar, sebagai campuran obat dari beberapa jenama boleh menyebabkan iritasi.

Untuk kulit kering, bukan mentega, yang terbaik lemak krim kaya dalam minyak berharga yang digunakan, serta malam krim pelembab yang mengandungi vitamin a dan E untuk kulit yang sangat kering. Ia adalah tempat yang ideal, terutama jojoba, badam atau alpukat.

Ia adalah lebih baik untuk bergantung pada orang-orang yang menggabungkan tindakan gliserin, panthenol dan kolesterol dengan vitamin C, E dan B5 dan mineral kalsium dan magnesium.

Ini adalah kesan menguatkan banyak berkata bahan-bahan seperti karite, lilin lebah, ginseng, fialka warna atau sayur-sayuran dan lipid protein berasal dari alga. Mereka kesan adalah untuk meningkatkan kandungan air di kulit segera dan untuk masa yang lama. Apabila memilih mejkapi fokus pada krem, cahaya konsisten.

Juga di kanan melalui penggunaan narkoba prospievate di vlá? nosti
Setiap pagi anda bersih kulit anda dengan cahaya krim setiap hari, kaya dalam minyak dan pelembap. Jika walaupun selepas menggunakan krim anda masih merasa bahawa kulit diperketatkan, cuba krim dengan kandungan lemak yang lebih tinggi atau cuba yang asli bekalan kelembapan dan bersih kulit dengan madu, memberikan sepuluh minit untuk bertindak dan memerah dengan air panas.

Di malam hari, gunakan odličovaní pembersihan susu, bilas dengan air dan hydratujte krim atau serum.

Cuba asli pembantu untuk kulit kering
Alam memberikan kita pelbagai produk, vitamin dan nutrisi yang boleh kering kulit dan membawa kembali ke kehidupan.
Sumber semulajadi kelembapan timun. Jadi pada wajah anda boleh poukladať memotong roda, atau uhorku nastrúhajte dan twist. Dengan jus yang diperolehi, rendam kain kasa atau serbet kertas dan perlahan-lahan letakkan di muka sebagai lapisan.
Kering kulit juga boleh memelihara alpukat. Kau boleh menggunakannya sebagai topeng yang anda dibuat daripada 1/4 alpukat dan satu sendok teh penuh stok-lemak yogurt tanpa gula. Paste anda memohon pada wajah anda dan biarkan untuk bertindak selama 15 minit. Kemudian mengelap muka dengan hangat lembap kain pada topeng. Memohon seminggu sekali.